Ideje in nasveti za izlete in potovanja


dragocenosti, ki jih skriva morje
Mabul island- Borneo
Mabul island- Borneo

Pri odločitvah KAM, vam bodo pomagale informacije o možnih prevozih in njihovih cenah, vremenskih razmerah v določenem obdobju, nastanitvah na vaši poti, kulinariki in znamenitostih, ki jih ne smete zamuditi.

Želim, da v sebi prebudite pustolovsko žilico in uživate, tako v kraju, ki ga boste izbrali, kot tudi na vsej poti do njega.

Hongkong
Hongkong

Tukaj boste na enem mestu izvedeli vse pomembne informacije, preden se odpravite na pot. 

 

Bodite pozorni na ocene namestitev ostalih gostov. Poglejte točno kje se nahaja namestitev (zemljevid, vnesite v google- kaj je značilno za ta konec, preberite kakšen forum), kakšna je razdalja do postajališč (avtobus,metro), kaj imate na voljo v bližini ( restavracije, plaža...)...

 .

 

 


Ko se odločite poiskati letalsko karto, bodite pozorni na ure letov, čas, ki se čaka na letališčih. Včasih so cene enake pa si lahko prihranimo kakšno uro nepotrebnega čakanja. Velja bolj za medcelinske lete, kjer je v nekaterih primerih bolje, da imamo vmes 12 ur postanka kot pa 6 ur, saj gremo v prvem primeru lahko iz letališča in si v tem dnevu pogledamo še kakšno mesto. To planirajte prej in si temu primerno pripravite ročno prtljago. Na primer, da letite na Tajsko preko Dubaja ali Hong Konga imejte v mislih, da v večernih urah ne bodo temperature za kratke rokave pa tudi za bundo ne! Imejte nekaj, da se lahko slačite in oblačite.

 

RENT A CAR

Bodite pozorni ali je vključeno ¨fair fuel policy". V kolikor ni, pomeni, da boste dobili poln tank, ki bo zaračunan po njihovi ceni (ne kot je dejansko na črpalki ampak kar nekaj več) in vrnete prazen tank. Za gorivo, ki vam ostane, ne dobite vrnjenega denarja. Naslednja prednost je, da je možnost prevzeti avto na letališču (airport terminal pick up). Nekateri ponujajo zastonj prevoz do destinacije, kjer prevzamete avto. Najenostavnejša je definitivno prva možnost. Preverite tudi ali je vključeno zavarovanje in kakšne vrste (full insurance-polno zavarovanje ali samo osnovno).

 

Prevozi iz letališč, če ne najamete avta: Iz letališč v mesto si taksisti pogosto omislijo "oderuške" cene. Ne uporabljajo taksimetra. Če je le mogoče (če ni ravno sredi noči) vprašajte za  javni prevoz (avtobus, vlak, kombi) do centra mesta ali pa poskusite vprašati, če se lahko zmenite za taksimeter.